Gica (Gábor Ágnes) vagyok, kutyakiképző, terápiás kutya felvezető, Hoopers és Agility oktató. Ezen felül elvégeztem a „Habilitációs kutyakiképző” OKJ-s képzést.

Első kutyám Halley érkezése, gyökeres változást hozott az életemben. Elindított egy olyan pályán, melyben a kutyákkal való foglalkozás, nem csak hobbi, hanem fontos munka is.

Gyerekkorom állandó tartozéka volt a család éppen aktuális kutyája, azonban pozitív tapasztalatokat nem kaptam e téren. Családunk nem volt alkalmas kutyatartásra, gyakran rossz körülmények között éltek mellettünk kedvenceink. E miatt felnőttként nagyon sokára, hosszas vívódás után vállalt be kis családunk egy kutyát, azzal a határozott elképzeléssel, hogy nevelése teljesen ellentétes lesz a hozott példával és állandó foglalkozást, törődést fog kapni mint egy igazi családtag.

Azt is fontosnak tartottuk, hogy ha kutya érkezik a családba, akkor mindenképpen kutyaiskolába fogunk vele járni, annak érdekben, hogy megtanuljuk, hogyan kell kezelni és helyesen nevelni. 2017. októberében meg is érkezett a család első kutyája. Sok kutyaiskolába jártunk vele, mire 2018-ban úgy döntöttem, hogy Obedience sportra szeretném oktatni (Szita Boglárka vezetése alatt). Ennek hatásár nagyon megszerettem a kutyákkal való közös munkát és megtetszett a kiképzői munka lehetősége is.

2019-ben elsajátítottam, a kutyák alapkiképzését 2019, júniusa óta oktatok az Ebgondolat kutyaiskolában.

2020 nyarán fogalmazódott meg bennem a kutyaiskola gondolata a felmerülő igények miatt, továbbá mert a kapott tudás alkalmasnak bizonyult arra, hogy sikeresen juttassam el a gazdáknak azt a fajta elméletet és gyakorlatot, ami a kutyákkal való közös együttlétet széppé és egyszerűvé teszi.

A kutyaiskolai tevékenységek mellett saját kutyámat is képeztem gyermekfoglalkozásokhoz, terápiás kutyának. A vizsgát 2020 októberében sikeresen teljesítettük. Jelenleg is óvodákban és iskolákban dolgozunk együtt.
Ennek okán végeztem el 2021.10.26-án a Habilitációs Kutyakiképző OKJ-s képzést ami lehetővé teszi, mind a családi kutyák, mind pedig a terápiás kutyák (egyesülettel karöltve) kiképzését.

Legfőbb célom az, hogy a gazdákat megtanítsam arra, hogyan kezeljék helyesen kutyáikat és, hogy hogyan faraghatnak kedvencükből egy könnyen kezelhető, egészséges lelkiállapottal rendelkező állatot. Minden gazdát arra szeretnék ösztönözni, hogy minél jobban megismerje kutyáját és kulturált, felelősségteljes kutyatartóvá váljon. Szeretném ha a gazdák kutyáikat társként, partnerként kezelnék, de helyes módon.

Scroll to Top
Scroll to Top